Vacanta la schi - hotel sau pensiune

Vine vacanta si nu stiti ce sa alegeti intre pensiune si hotel? Daca aveti cu voi skiurile si gasca de prieteni, va ajutam sa decideti ce e mai bine pentru voi! Dupa ce v-ati hotarat daca veti da gata partiile din Busteni, Sinaia, Predeal sau poate din Maramures, mai aveti de facut un pas: rezervarea celei mai bune oferte de cazare! Iata pasii dinaintea check in-ului!

Cereti pareri

Inainte de a alege intre o pensiune sau un hotel, cautati impresii si puneti cap la cap informatia. E drept ca mare parte din timp il veti petrece pe partie, mai ales daca optati pentru una dintre cele iluminate, insa e nevoie sa aveti si un acoperis decent deasupra capului. Cu cat vacanta e mai lunga, cu atat veti realiza ca e important si confortul la locul de cazare. Dupa o zi lunga petrecuta in frig, prin nameti, veti vrea sa va odihniti si nu va fi grozav daca in camera aveti temperaturi cu putin mai mari decat afara sau daca va picura apa din tavan... Consultati site-urile unde alti turisti si-au spus parerea despre pensiunea sau hotelul unde vreti sa mergeti.

Pastrati-va standardele

Indiferent daca mergeti pe varianta hotelului sau a pensiunii, nu faceti compromisuri la confort. In cazul in care una vi se promite si alta vi se ofera, luati masuri. Puteti solicita schimbarea camerei sau reducerea pretului daca nu primiti conditiile pentru care ati platit. In sezon, preturile la cazare sunt destul de mari si mai ales pensiunile au tendinta de a categorisi orice dugheana in care abia gasesti curent electric sau apa calda drept cazare de 3 margarete. Informati-va inainte de a ajunge la locul de cazare si, daca proprietarul refuza sa va ofere ceea ce v-a promis, puteti solicita vizita OPC-ului.

Pretul

Intotdeauna ne dorim o vacanta buna la un pret cat mai mic. Pe de alta parte, un pret mare nu inseamna mereu confort sporit. Pentru a alege corect, vizitati site-urile de inchirieri dedicate turistilor si evitati sa faceti rezervarea inainte de a compara serviciile oferite in marja de pret de care dispuneti. De asemenea, pentru a va asigura ca tot ce scrie pe site e real, discutati personal cu proprietarul pensiunii sau al hotelului si cereti lamuriri.

Exigente

Daca vreti si alte servicii, pe langa un pat cald si un dus cu apa fierbinte, ar fi mai bine sa alegeti un hotel. Pe langa faptul ca vi se poate schimba mult mai usor camera in situatia in care ceva nu va convine, puteti primi si discount-uri la anumite servicii (internet wireless, room service etc) de care o pensiune nu dispune mereu. Pe de alta parte, daca vreti ca weekendul la ski sa implice si alte activitati, alegeti cazarea la pensiuni – localnicii abia asteapta sa va faca sa va simtiti de-ai locului si sa va ofere activitati specifice zonei (masa traditionala, obiceiuri de sarbatori etc) pe care, la hotel, nu le aveti incluse.

Prioritati

Stabiliti dinainte ce va doriti de la acea vacanta: sa va distrati sau sa faceti economie? Sa faceti doar ski sau sa vedeti si obiceiurile de Ignat? Sa mancati ca la mama acasa, privind focul din soba sau sa va odihniti in jacuzzi dupa o zi pe partie? Oferta este atat de diversa in statiunile romanesti incat puteti avea putin din toate! In plus, exista pachete de vacanta sau de weekend pe care, daca le alegeti, iesiti bine atat ca pret, cat si ca diversitate a experientelor!
Pentru o vacanta rustica de calitate, incercati pensiunile (cu cat mai multe margarete in dotare), iar pentru ski si confort, hotelurile. Evident, nu este o regula, de aceea nu uitati sa consultati paginile de internet ale pensiunii sau hotelului si sa aflati pareri de la oamenii care au fost acolo de curand. Nicio reclama nu e mai buna decat parerea directa a unui client! Un site util unde gasiti o multime de hoteluri si pensiuni dar si pareri ale turistilor care au fost cazati acolo este viaRomania. Pe langa oferte de cazare direct la proprietari puteti gasi si sejururi sau cazare individual prin agentie de turism (la tarife mai mici decat la receptie) si daca Romania nu va este pe plac, puteti incerca o vacanta la schi la vecinii nostri din Bulgaria sau de ce nu pe un ghetar din Austria!
Vacanta placuta oricare ar fi alegerea pe care o veti face!