Jocurile video de la Mario pana acum

Chiar daca istoria jocurilor pentru console nu a inceput cu Mario, cred ca aceste jocuri Mario Bros, au fost un punct de cotitura si un fel de revolutie in domeniu, atat ca intriga cat si ca design si grafica. Desi jocurile video au aparut din anul 1947, abia in 1970 spre 1980 ele au devenit populare ca si forma de distractie. Poate ca acest lucru este datorat si dezvoltarilor tehnologice si faptului ca odata cu trecerea timpului tehnologia necesara rularii acestui fel de jocuri a devenit mai acesibila publicului larg.
Prima generatie de console care a aparut in 1972, a fost produsa de catre cei de la Magnavox si functiona pe baza unor casete, intre timp consolele au evoluat la fel ca si mediile de stocare a jocurilor.
Jocurile de tip arcade au ajuns la punctul culminat in anii 1980, moment in care mai multe personaje celebre si astazi au fost create. Printre jocurile care au facut istorie amintim : The Legend of Zelda (1986), Karateka (1984), Haunted House (1981), Zork (1980) si bineteles ca trebuie sa se regasesca printre aceste jocuri, Mario Bros (1985).
Urmatorul pas in anii 90 a fost trecerea de la jocurile pe console a celor pentru PC. Acest lucru insa nu a insemnat disparitia consolelor, acestea continuand sa se dezvolte, si sa se reinventez pana la eliminarea in totalitate a joystick-urilor si intorducerea senzorilor de miscare. Aceasta noua etapa a  dus la o crestere a vanzarilor de console si la scrierea unei noi pagini in cartea de istorie a acestora. 
Ultimele inovatii din anii 2000 au dus la aparitia jocurilor video pe telefoanele mobile si la aparitia de noi si noi dezvoltari ale consolelor pentru jocurile video. Noile tendinte in materie de console introduc jocurile in format 3D iar cei de la Nintendo Wii au creat si o consola pentru care nu mai ai nevoie de suport TV pentru a putea sa te joci.
Urmarind aceasta evolutie alerta ma intreb oare cu ce pot sa ne mai surprinda producatorii de jocuri video si console.