Cate ceva despre celulele stem

Pentru ca informatiile despre celule stem sunt la mare cautare zilele astea, am sa va spun o mica poveste ce va va arata cat de importante sunt aceste mici particele organice si cat de mare este potentialul lor curativ.
Jill Hallway, o femeie de 32 de ani din SUA a fost diagnosticata cu sindromul antifosfolipid. Aceasta boala cu nume pompos si greu de pronuntat este de fapt o forma de lupus, adica o boala autoimuna extrem de agresiva ce cauzeaza cheaguri de sange si poate duce chiar si la moarte.Insa boala lui Jill nu numai ca i-a deteriorat sanatatea rapid dar ii punea in pericol chiar si viata, riscurile crescand de la zi la zi.
Momentul care i-a salvat viata insa a fost acela in care a primit un telefon de la dr. Richar Burt de la Universitatea Northwestern. Acesta i-a propus sa intre intr-un program de testare si transplant de celule stem pentru pacientii suferind de boli autoimune.
Jill a acceptat destul de repede avand in vedere ca orice alt tratament esuase deja si de aici a inceput totul. Mai intai dr. Burt i-a recoltat un numar de celule stem pentru a le analiza si stoca. Apoi a urmat neutralizarea sistemului imunitar deficitar a lui Jill cu ajutorul chimioterapiei si raiatiilor. In general un astfel de tratament omoara celulele din sange responsabile pentru functia imuna asa ca Jill a trebuit tinuta intr-o camera perfect sterila, altfel chiar si o simpla raceala ar fi putut sa o omoare.
A urmat operatia de reimplantare a celulelor stem iar la o luna distanta Jill Hallway era externata din spital. Evident schimbarea nu a venit prea repede  si a trecut aproape un an pana cand celulele stem sa inceapa sa actioneze insa dupa aceea progresele pe care organismul lui Jill a inceput sa le faca au fost pur si simplu incredibile. Pentru ea aceasta operatie a insemnat o adevarata renastere iar cazul ei a devenit o alta poveste de succes legata de celulele stem.
Daca ti-a placut povestea de mai sus, altfel cat se poate de reala, da un click pe imagine si vei fi redirectionat spre un site ce te va ajuta sa intelegi mai bine cat de importante sunt celulele stem.