Sarea grunjoasa – medicamentul tau antistres

In ultimul timp, tratamentele naturiste au castigat tot mai mult teren pe piata sanatatii si asta pentru ca au intr-adevar beneficii reale si uneori fac adevarate minuni. Bolile cronice sunt cele care simt cel mai repede efectele in general. Personal, cred in tratamentele naturiste sau cel putin in surprizele pe care plantele le ofera deseori in situatii in care pastilele nu dau foate mare rezultat.

Sarea grunjoasa de exemplu, cea pe care o folosim in cu totul alte scopuri decat acela medical, are ca beneficiu principal alungarea stresului devenit, din pacate, parte din viata noastra. Asa ca de acum inainte, cand apelam la medicamente pentru anxietate, contra stresului sau la somnifere, sa ne utiam la intai in bucatarie daca nu cumva avem un pumn de sare grunjoasa. Iar daca avem vom descoperi efectul ei anti stres, printr-o baie in cada pe jumatate plina, in care sa adaugi vreo 400-500 de grame de sare grunjoasa. Cand ai timp fa acest lucru. Recomandat de 3-4 ori pe saptamana. Daca totusi timpul nu iti permite acest lucru, macar o data pe saptamana e indicat sa recurgi la aceasta procedura. Este encesara o relaxare si o deconectare complete si scaldatul in cada circa 15-30 de minute. Sarea grunjoasa alunga senzatia de bataie neregulata a inimii, tensiunea si presiunea, senzatia de agitatie si induce cu succes o stare de liniste si calm. La fel de repede vei simti si cum incepi sa te relaxezi in timp ce starea anturala de somnolenta este indusa in corp fara a mai fi nevoie sa apelezi la medicamentele pe care in mod normal, atunci cand nu te mai poti odihni, le iei. Inca din pimele minute vei simti cum te ia somnul iar atunci cand vei iesi din cada, indicat ar fi sa lasi alte treburi casnice (exclus munca de birou) si sa te relaxezi in pat la un film , pana adormi. Ce e imbucurator la tratamntul de relaxare cu sare grunjoasa, este faptul ca in timp, prin aceste bai se va instala linistea chiar si in lipsa lor la fel cum somnolenta va deveni naturala.

Baile cu sare grunjoasa sunt indicate si persoanelor care sufera cu inima, rinichii sau care au o piele uscata, frecventa lor nevand limite, ba din contra, fiind recomandata cat mai des posibil.

Nu acum, fiule/nu acum, tata...

De curand, am vazut pe Facebook o imagine care, chiar face cat o mie de cuvinte. Poza, prezinta un tata ocupat si un copil care se duce in repetate randuri pentru a discuta cu el. De fiecare data, tatal ii da acelasi raspuns: “nu acum, fiule.” Peste cativa ani, acelasi copil, acum un rocker cu pletele in vant si acelasi tata, vizibil imbatranit, incearca sa poarte o discutie. Tatal il striga, iar, de aceasta data, copilul ii spune: “nu acum, tata”. Poza, in aparenta banala, are un substrat cat se poate de real. Reda in detaliu situatia in care, parintele, prea ocupat cu munca de zi cu zi, neglijeaza nevoile propriului copil. Este prins intr-un cerc vicios, in care, trebuie sa lupte ca sa razbata. Iar ca sa lupte cu toate puterile, se detaseaza incet, incet de familie si de tot ce inseamna aceasta. Are impresia ca, daca compenseaza financiar tot timpul petrecut departe de ai sai, este mai mult decat suficient pentru familie. Crede ca este un luptator in ochii fiului sau, doar pentru ca ii ofera bunuri materiale suficient cat sa se poata lauda in fata prietenilor. El pierde, insa, esetialul intregii povesti. Fiul nu are nevoie de un tata absent la realizarile sale si la intreaga copilarie. El are nevoie de un tata care se implica, care sufera sau se bucura alaturi de el, ori de care sa isi aminteasca cu drag atunci cand va creste. Poate pe moment, va fi mai mult decat multumit ca tatal sau ii asigura bunastarea pe care si-o doreste, dar, mai tarziu va realiza ca toate acestea nu valoareaza nimic in comparatie cu dragostea de tata.

Morala acestei povesti este foarte simpla. Trebuie sa ne facem timp pentru copiii nostri de fiecare data cand situatia o cere. Chiar si 5 minute din timpul nostru petrecute cu ei, ne vor oferi o satisfactie mai mare decat orice alta realizare de la serviciu. Daca ii neglijam in momentele cele mai importante din viata lor, risca sa se refugieze in lucruri care le pot schimba viata definitiv si...nu neaparat in bine.