Jocurile video de la Mario pana acum

Chiar daca istoria jocurilor pentru console nu a inceput cu Mario, cred ca aceste jocuri Mario Bros, au fost un punct de cotitura si un fel de revolutie in domeniu, atat ca intriga cat si ca design si grafica. Desi jocurile video au aparut din anul 1947, abia in 1970 spre 1980 ele au devenit populare ca si forma de distractie. Poate ca acest lucru este datorat si dezvoltarilor tehnologice si faptului ca odata cu trecerea timpului tehnologia necesara rularii acestui fel de jocuri a devenit mai acesibila publicului larg.
Prima generatie de console care a aparut in 1972, a fost produsa de catre cei de la Magnavox si functiona pe baza unor casete, intre timp consolele au evoluat la fel ca si mediile de stocare a jocurilor.
Jocurile de tip arcade au ajuns la punctul culminat in anii 1980, moment in care mai multe personaje celebre si astazi au fost create. Printre jocurile care au facut istorie amintim : The Legend of Zelda (1986), Karateka (1984), Haunted House (1981), Zork (1980) si bineteles ca trebuie sa se regasesca printre aceste jocuri, Mario Bros (1985).
Urmatorul pas in anii 90 a fost trecerea de la jocurile pe console a celor pentru PC. Acest lucru insa nu a insemnat disparitia consolelor, acestea continuand sa se dezvolte, si sa se reinventez pana la eliminarea in totalitate a joystick-urilor si intorducerea senzorilor de miscare. Aceasta noua etapa a  dus la o crestere a vanzarilor de console si la scrierea unei noi pagini in cartea de istorie a acestora. 
Ultimele inovatii din anii 2000 au dus la aparitia jocurilor video pe telefoanele mobile si la aparitia de noi si noi dezvoltari ale consolelor pentru jocurile video. Noile tendinte in materie de console introduc jocurile in format 3D iar cei de la Nintendo Wii au creat si o consola pentru care nu mai ai nevoie de suport TV pentru a putea sa te joci.
Urmarind aceasta evolutie alerta ma intreb oare cu ce pot sa ne mai surprinda producatorii de jocuri video si console.

Sfat despre Marketing prin Facebook

Facebook este unul dintre cel mai mare site de socializare din lume, iar numarul utilizatorilor creste rapid. Acesta este o sursa foarte buna de networking; dar ca multe unelte online de networking sau activitati de marketing puteti fi trasi la raspundere. Deci, aveti grija cum folositi Facebook.

Aveti grija cand va creeati un cont. Nu vreti sa fiti luati in considerare ca un spammer si nu vreti sa dati prea multe informatii personale ( doar daca nu va deraneaza faptul ca sute de mii de persoane va vad profilul). Nu vreti sa dati peste un ‘’stalker” cand convorbiti cu straini.

Nu folositi numele firmei ca nume de cont. Nu faceti aceasta greseala deoarece ati incalca regulamentul Facebook. Aveti voie sa faceti alte pagini de net despre firma voastra prin intermediul Facebook.

Raspundeti la cererile de prietenie. Acceptati cererile de prietenie dar aveti grija cum le trimiteti pe ale voastre. Cererea trebuie sa fie interesanta si personala.
Folositi diversele aplicatii de pe Facebook. Facebook are multe aplicatii care are putea face actiunea voastra de networking mai usoara si plina de placere. Exemple sunte aplicatiile pentru adaugarea albumelor si a filmuletelor.
Integrati-va in grupurile de pe Facebook Gasiti alte firme care se afla pe Facebook si formati un grup de interese comune. Cautati grupuri pe topicul care va intereseaza. In grupuri puteti face multe cum ar fi linkuri la produse si idei de bussiness.

Integreaza aplicatiile voastre in profilul de pe Facebook. Acest lucru permite ca milioanele de persoane sa va vada profilul si acest lucru ar putea sa atraga diversi sponsori sau firme care ar vizita site-ul firmei voastre.